RÖPTESD MADARAD A TERMÉSZETBEN!
Kattints ránk a Facebookon is:
- 2010.09.25.
Papagáj hámot Magyarországon mindezidáig nem gyártottak, de Amerikában és Ausztráliában már évtizedek óta létezik és megvásárolható 2-3 féle termék. Mi ezek vizsgálatával, hoztunk létre egy egyedi hámot a KAMIKAZEE hámot.

 

A hám rendkívül könnyű anyagokból készül, hiszen ez fontos, amikor grammokban beszélünk a madarakról. Neki a hámmal a testén repülnie kell, így nem lehet súlyos nehéz anyagból. A hám ránézésre egy részes, de gyakorlatilag két részből áll a könnyebb feladás érdekében. Egy felső nyaki részből és egy derékszíjból.

 

 

 

A felső nyaki rész első részéhez egy fix karika van rögzítve, melyhez majd a pórázt kell csatolni. A fix karika a madár hasán fog elhelyezkedni a hám feladása után, hiszen mikor a madár repül akkor ez a legoptimálisabb hely a póráz számára. A felső nyaki rész végei hurkosak, ami azért fontos, mert szabadon csúszik a derékrészen így kényelmesebbé teszi a madár számára a hám viselését.

 

A derékrészt a felső nyaki rész hurkos végein keresztül lehet behúzni. A derékrész egy biztosító-szorító csúszóval ellátott derékszíj, mely egy nadrágszíjra hasonlít. A hámot a derékszíjon található csúszó segítségével igazítjuk a madár testéhez. A felső nyaki rész hurkos végei szabadon csúsznak a derékrészen, így az a megfelelő pozícióban marad a nyaki rész beállítás után is.

 

A speciális röptető póráz abban különbözik a sima pórázoktól, hogy az erős karabinerrel ellátott hevederhez  hozzá van erősítve fém kapoccsal  egy elasztikus gumi póráz melynek vége hurokban vissza van hajtva és fém kapoccsal újra rögzítve van. Ezáltal az elasztikus gumi póráz végén egy gumigyűrű jön létre. A gumigyűrűt csuklóra lehet húzni, így biztonságosabban lehet a pórázt használni, hiszen megszorul a csuklón.

 

 

A speciális röptető póráz azt hivatott szolgálni, hogy ha a madár repülés közben közelít röppályája végéhez, akkor ne rántsa vissza a póráz, hanem fokozatosan lassítsa le a sebességét. Ezzel a megoldással elkerülhetjük a madár sérülését. A póráz erős karabinerrel van ellátva, melyet csak emberi kéz tud kinyitni, hiszen a papagájok rendkívül ügyesek és intelligensek ahhoz, hogy egyszerűbb zárakat könnyedén kinyissanak.

 

A hámot egyszerűen lehet feladni, ami egy madárnál rendkívül lényeges szempont. Először a felső nyaki részt helyezzük rá a madárra a szétnyitott derékszíjjal. Ezután a testéhez igazítjuk a biztosító-szorító csúszó segítségével a derékszíjat, mely csúszó a madár bal oldalán helyezkedik el. Ezután a speciális röptető pórázt rácsatoljuk a fix karikára, majd a gumigyűrűt a csuklónkra helyezve megkezdhetjük a használatot.

 

Nem ugyanaz a madárnak, hogy a szobában a bútorok között röpköd, vagy a friss levegőn a természetes közegében. A KAMIKAZEE papagáj hám speciális röptető pórázzal biztonságos repülést tesz lehetővé a szabadban, nem kell attól félni, hogy véletlenül elrepül a madár. A papagájok rendkívül szociális lények, igénylik a gazda közelségét. A hám és póráz segítségével több időt tölthet madarával, hiszen nem kell a lakásba szorulni, biztonsággal ki lehet menni együtt a természetbe vagy a kertbe.

 

A termék jogvédett, hamisítása büntetőjogi eljárást von maga után!